Mancini: Osjećam se sigurno u Italiji, imam povjerenje u naše ljekare

Ne želi napustiti zemlju

Mancini: Osjećam se sigurno u Italiji, imam povjerenje u naše ljekare

E. Škorić

Roberto Mancini, selektor nogometne reprezentacije Italije, poručuje kako nije planirao napustiti zemlju usljed pandemije koronavirusa.

Iz dana u dan veliki broj zaraženih koronavirusom, nažalost povećava se i broj mrtvih, ali Italijani se ne predaju. Internetom kruže razni video klipovi kako nacija u svom bolu i problemima pronalazi način da zapjeva i to na balkonima.

"U ovom trenutku nisam ni razmišljao o odlasku iz Italije, jer se ovdje osjećam sigurno i imam potpuno povjerenje u naše ljekare koji rade herojski posao. Želim se osjećati bliskim onima kojima je potrebna i to kažem kao jednostavan građanin, a ne zato što imam određenu ulogu i zastupam Italiju", kazao je Mancini.

Osvrnuo se potom na videzapise na kojima se vide Italijani koji izlaze na balkone i pjevaju.

"Sviđa mi se jako. To je najaktualnija Italija. Predstavlja nas. Mi smo ti koji daju sve od sebe u teškim okolnostima. Ti ljudi su nakon svega što se dešava zaslužili da slave na Evropskom prvenstvu".

A Evropsko prvenstvo otkazano je za 2021. godinu.

"Moram priznati da sam se razočarao kada je objavljeno da se otkazuje. Pripremao sam igrače, pozivao ih razne na prijateljske utakmice i bio sam spreman protiv Engleske i Njemačke testirati najbolje".

Kad se sezona nastavi, hoće li Juventus biti favoriti, s obzirom na njihov veliki sastav?

"Da, Juve će biti favoriti, da, ali bit će to otvorena borba. Lazio je tu, ali isto tako kažem i Inter, upravo zato što će situacija biti izuzetna, novi svijet, nemoguće je znanstveno predvidjeti. Moglo bi biti iznenađenja, ali najvažnije je da se krene iznova jer bi to značilo da smo se povratili u normalu".

U Italiji se pričalo o klubovima koji žele da igrači smanje plaće u svjetlu suspenzije svih sportova.

"Sada nema smisla donositi odluke. Pričekajmo. Mislim pozitivno, siguran sam da će liga početi opet i da će biti završena. Igrači i dalje imaju odgovornost da odgovore na pravi način na sve potrebe klubova", dodao je selektor Azzurra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi