Roberto Mancini već zna spisak igrača Italije za Evropsko prvenstvo

Samo se nada da neće biti novih povreda

Roberto Mancini već zna spisak igrača Italije za Evropsko prvenstvo

E. Čaušević

Italija se pokazala u odličnom izdanju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvu, te subez većih problema izborili plasman na završni turnir koji se igra ovog ljeta.

Italijani su bili u grupi s našom reprezentacijom, te su ostvarili sve pobjede u mečevima kvalifikacija. Roberto Mancini je preporodio ekipu za koju mnogi vjeruju da će biti favorit iz sjene na Evropskom prvenstvu.

Azzurri će na Euru igrati u grupi sa Turskom, Švicarskom i Velsom, te je jasno da su veliki favoriti za prvo mjesto. Sve ove utakmice će se zanimljivo igrati na Olimpicu u Rimu gdje će Italijani imati ogromnu podršku.

Iako su ostala još četiri mjeseca do početka Evropskog prvenstva Mancini je priznao da već sada otprilike zna spisak igrača za ovo veliko takmičenje.

"Većina sastava za Euro je već odlučena. Razočaran sam što se Nicolo Zaniolo povrijedio i neće biti na spisku, ali tu će šansu dobiti neko drugi. Giorgio Chiellini se oporavlja već pola godine, ali sigurno će biti na spisku. Ostale ne mogu da otkrijem i samo se nadam da neće biti problema s povredama. Znam skoro sve igrače koji će biti na spisku, no to ne mogu reći", izjavio je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi