Mancini pokazao da novac ne smije biti važniji od zdravlja fudbalera

Kapa do poda za selektora Italije

Mancini pokazao da novac ne smije biti važniji od zdravlja fudbalera

E. Čaušević

Reprezentacija Italije briljirala je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i bez problema osigurala igranje na završnom turniru.

Italijani su kvalifikacije završili sa svih deset pobjeda i lagano su izborili plasman na EP. Roberto Mancini je uradio odličan posao i podmladio ekipu nakon katastrofe u kvalifikacijama prije dvije godine kada Italijani nisu otišli na SP.

No, Azzurri sada izgledaju zaista odlično i mnogi smatraju da će biti favoriti iz sjene na Evropskom prvenstvu narednog ljeta. Pred Italijanima je novo okupljanje u martu 2020. godine kada će odigrati dvije prijateljske utakmice.

Corriere dello Sport prenosi da je Fudbalski savez Italije odlučio da ova selekcija u martu putuje u Katar gdje bi trebali odigrati dvije utakmice i zaraditi veliki novac, ali Mancini to ne želi.

Mancini je poručio da nema nikakve potrebe da igrači putuju u Katar i izlažu se takvom naporu, te je poručio da će se mečevi igrati u Evropi. On je čak izrazio želju da to budu utakmice protiv Engleske i Njemačke.

Meč protiv Engleske trebao bi se igrati 26. marta na Wembleyju, a protiv Njemačke pet dana kasnije u Dortmundu, Minhenu ili Stuttgartu. Također, tražio je od Saveza da se Serija A završi sedam dana kasnije kako bi ekipa imala više vremena da se spremi za EP.

Mancini je pokazao da novac nije baš najbitniji u fudbalu iako su mnoge reprezentacije u proteklo vrijeme prihvatale razne ponude i igrale mečeve na drugim krajevima svijeta. No, Manciniju je najbitnije da su igrači odmorni i zdravi za sve izazove koji ih čekaju.

Top Komentari

pitaristok
Nas Elvedin bi mu se zahvalio fino,doveo Zizovica za selektora i otisao do Katara za par hiljada....onda se rastalio lagano sa svima,a raju....ma ko **** raju.
4 0
srcerukelopata
"Također, tražio je od Saveza da se Serija A završi sedam dana kasnije kako bi ekipa imala više vremena da se spremi za EP." Čauševiću, malo to bolje j g!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi