Mancini priznao: Želio sam dovesti Balotellija

Italijanski napadač završio u Milanu

Mancini priznao: Želio sam dovesti Balotellija

Roberto Mancini je u razgovoru za italijanske medije priznao da je želio angažovati Marija Ballotelija. 

Kontroverzni napadač je nakon sezone za zaborav u Liverpoolu odlučio promijeniti sredinu i pojačati Milan, iako je postojala mogućnost da ponovo sarađuje sa Mancinijem. 

"Želio sam dovesti Balotellija u posljednjim danima prijelaznog roka, ali je Milan bio brži", priznao je Mancini i potom dodao:

"Razmišljao sam o njemu kao igraču koji bi trebao biti zamjena za Maura Icardija. Poznajem ga dobro i znam što nam može dati", dodao je trener Intera. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mancini je bio trener koji je gurnuo Balotellija u seniorski nogomet, a kasnije su sarađivali dok je vodio Manchester City. 

"Gledam naprijed prema Evropskom prvenstvu, a ne vidim boljeg napadača od Balotellija u Italiji." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.