Mancini: Sarri mi je rekao da sam pe**r

Sukob trenera Intera i Napolija

Mancini: Sarri mi je rekao da sam pe**r

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su kao gosti savladali Napoli u okviru četvrtfinala Kupa Italije (2:0).

Ipak, u centru pažnje ove utakmice bio sukob dva trenera Roberta Mancinija i Mauricija Sarrija pred kraj utakmice u Napulju.

"Sukob sa Sarrijem? To morate pitati njega, on je rasista. Ljudi poput njega ne smiju biti u fudbalu. Rekao mi je da sam homoseksualac, a delegat ovog susreta je to čuo i nije uopšte reagovao. On je u šezdesetim godinama i ne znam kako ga nije stid da to govori. Nakon utakmice došao je u svlačionicu da se izvini, ali treba da ga bude sramota za sve što je rekao", kazao je Mancini.

Mancini je dobio crveni karton pred sami kraj utakmice jer se svađao i sa ostatkom klupe Napolija. Svađa je počela kada je delegat slučajno pokazao da će se igrati devet minuta sudijske nadoknade umjesto četiri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri nakon utakmice nije želio da komentariše sukob s Mancinijem, samo je rekao da se ne sjeća ničega. Italijanski stručnjak prošle godine dok je vodio Empoli kažnjen je sa 5.000 eura jer je izjavio da je fudbal postao sport za homoseksualce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi