Mancini: Sigurno neće biti kao u Zenici

Selektor Azzurra najavio utakmicu

Mancini: Sigurno neće biti kao u Zenici

A. Čaušević

U kvalifikacijama za Euro Italije u oba navrata pobijedila Bosnu i Hercegovinu. U Torinu je bilo 2:1 za Azzurre, a u Zenici 0:3.

Ove selekcije će međusobnim duelom prekinuti desetomjesečni post bez utakmica. Bit će to u prvom kolu novog izdanja Lige nacija.

"Nada je da počenom kao što smo nastavili prije deset mjeseci i da nas nacija počne pratiti. Do sada je naša reprezentacija igrala dobro, ali ima prostora za napredak na svakom polju, kako tehničkom tako i taktičkom", rekao je Roberto Mancini u najavi utakmice.

Mancini ne očekuje da utakmica bude kao ona u Zenici kada su Italijani bez većih problema savladali Zmajeve koje je tada predvodio Robert Prosinečki.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Sigurno će biti kao u Zenici, utakmica će više ličiti onoj u Torinu, iako oni neće imati Pjanića koji je za njih jako važan. Radi se o prvoj utakmici koja će se igrati u drugačijoj situaciji, naići ćemo na poteškoće, ali zavisit će od nas i od onog što uspijemo uraditi nakon toliko vremena", rekao je Mancini.

Selektor Italijana je rkeao kako će Jorginho biti spreman za sutrašnji duel, kako je sutra važna pobjeda radi napretka na FIFA rang listi te da će činjenica da će se na stadionu Artemio Franchi igrati bez publike donijeti određenu tugu.

Top Komentari

Rajvosa2019
Posto nam sudi grk, obavezno povesti i gospodina Gilli-ja na tekmu za svaki slucaj - ako nebude korektno sudjenje - u tom slucaju on zna sta i kako treba reagovati
7 0
LevoKrilo
Čuj mi imamo Cviku!!! Hahahaha, svaka čast za komentar! Ko sve nije sjedio kod nas na klupi i ko se sve nepita, to je za izučavanja...Teško da mi kao nacija možemo u bilo čemu naprijed, ali eto, nadamo se svi i navijamo....Kakvi god smo, naše je...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti