Mandarić dovodi poznato ime na klupu Olimpije
EPA

Hadžić neće ostati

Mandarić dovodi poznato ime na klupu Olimpije

Iako Milan Mandarić već neko vrijeme najavljuje da bi mogao napustiti Olimpiju, očito nije sasvim siguran u taj potez.

Uprkos špekulacijama Mandarić već ima planove za narednu sezonu. S obzirom da će Olimpija teško odbraniti naslov, ovaj biznismen uveliko kuje planove za narednu sezonu u kojoj želi vratiti trofej na Stožice, a bit će promjena i u igračkom i stručnom kadru.

U ovom trenutku nije poznato koja imena bi mogla stići na Stožice, ali je sigurno da Safet Hadžić neće ostati trener i da bi na njegovo mjesto moglo doći prilično poznato ime.

Kako prenose mediji iz Slovenije, uključujući i Nogomaniju, u narednoj sezoni Olimpiju bi mogao voditi Slavoljub Muslin pod čijim je vodstvom Srbija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Sa poslom u Sloveniji se 65-godišnji stručnjak i ranije dovodio u vezu, u nekoliko navrata ga je Mandarić pokušavao da dovede, a bio je u igri i za selektora te zemlje.

Muslin bez angažmana

"Mandarić je u vrlo dobrim odnosima sa Muslinom i bit će zanimljivo za vidjeti hoće li ga uspjeti nagovoriti da preuzme Olimpiju", pišu Slovenci.

Olakšavajuća okolnost okolnost po Mandarića je to što je Muslin bez angažmana otkako je u februaru poslije 14 utakmica dobio otkazu u Al-Feihu iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Nije tajna da Muslin prethodnih sedmica dobija ponude iz još nekoliko zemalja, uključujući i Armeniju, gdje ga želi tamošnji šampion Alashkert s čijim je čelnicima već održao sastanke.

U bogatoj karijeri srbijanski stručnjak je, između ostalog, vodio Bordeaux, Lens, Crvenu zvezdu, Lokomotiv, Krasnodar, Lokeren, Standard, Amkar, Anorthosis, Levski...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi