Mandarić šokirao Sloveniju: Olimpija pred titulom, ali slijedi gašenje kluba?

Jasno je rekao da se povlači

Mandarić šokirao Sloveniju: Olimpija pred titulom, ali slijedi gašenje kluba?

S. Mlaćo

Olimpija se nalazi pred novom titulom u Sloveniji, no budućnost kluba je veoma upitna.

Milan Mandarić odlazi na kraju sezone, to je i definitivno potvrdio, a zbog cijele situacije sa pandemijom koronavirusa, nije poznato da li će slovenski klub pronaći novog vlasnika, odnosno investitora.

Olimpija ima pet bodova prednosti nad drugoplasiranim NK Celje, no navijači su više nego zabrinuti.

Klub bi lako mogao biti ugašen, svjestan toga je Mandarić koji je ranije kazao da nije ostvario nikakvu finasijsku dobit sa klubom u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Pokušaću da obezbijedim novac da završimo ovu sezonu, ako je moguće. Mnogo toga zavisi od okolnosti na koje ja nemam uticaja. Sve više gubim nadu da će se pojaviti novi investitor. Ako ga ne bude, svi znamo šta to znači", kazao je Mandarić za Dnevnik, te dodao.

"Ja više nemam energije niti entuzijazma, a potrošio sam i previše novaca. Vrijeme je da se oprostim. U svakom slučaju, s novom sezonom više neću biti na čelu Olimpije. To je definitivno'', naglasio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi