Mandarić odlazi iz Olimpije: Potrošio sam previše novca
EPA

Nema više snage i volje

Mandarić odlazi iz Olimpije: Potrošio sam previše novca

Američko-srpski biznismen Milan Mandarić donio je odluku da definitivno napusti Olimpiju.

Mandarić je na čelo Olimpije došao 2015. godine kupivši klub za samo četiri miliona eura. Do sad je sa Zmajčekima imao nekoliko uspješnih sezona, uglavnom u domaćoj ligi i kupu u kojima su osvajali trofeje, međutim sada je prelomio da digne sidro.

Kako kaže, više nema energije niti entuzijazma za bilo kakav rad u Olimpiji.

"Učinio sam dovoljno dobrih stvari za Olimpiju i ponosan sam na to. Uložio sam 18 miliona eura, teško i pošteno zarađenih, napravio sam ugledan klub u Sloveniji i Evropi. Nisu izostali ni trofeji. Trebalo je za to puno novaca, ali koga briga. Najviše štete sam ja imao. U zadnjih pola godine smo srezali troškove. Na koncu sezone bi finansiranje bilo manje za 250.000 do 300.000 eura mjesečno", kazao je Mandarić u razgovoru za Dnevnik.

Dodao je kako će pokušati osigurati novac da Olimpija 'pregura' sezonu do kraja.

"Pokupat ću osigurati novac da dovršimo ovu sezonu, ako je moguće. Mnogo toga ovisit će od okolnosti na koje ja nemam utjecaja. Sve više gubim nadu da će se pojaviti novi investitor. Ako ga ne bude, svi znamo šta to znači. Ja više nemam energije niti entuzijazma, a potrošio sam i previše novaca. Vrijeme je da se oprostim. U svakom slučaju, s novom sezonom više neću biti na čelu Olimpije. To je definitivno", istakao je.

Osvrnuo se i na činjenicu da su neki igrači oklijevali sa 'rezanjem' plata.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Ako neko misli da bi trebao biti pošteđen u ovoj situaciji kroz koju prolazi cijelo čovječanstvo, onda je u pogrešnom klubu. Ali, ako gledamo samo kroz kamate i novac, pitam se gdje je uopće moj interes, čemu insistirati na finansiranju kluba kad sve stoji", dodao je Mandarić.

U prošlosti Mandarić je bio vlasnik više klubova u SAD-u i Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti