Mandžukić šokirao ruski klub kada im je rekao koliku platu želi

Malo je pretjerao

Mandžukić šokirao ruski klub kada im je rekao koliku platu želi

E. Čaušević

Hrvatski napadač Mario Mandžukić trenutno je bez kluba nakon što je sporazumno raskinuo saradnju sa katarskim Al Duhailom.

Mandžukić je početkom godine iz Juventusa prešao u Al Duhail, ali očito je da nije bio zadovoljan situacijom u Kataru. Iskusni napadač želi da se vrati u Evropu i već ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Za ovog 34-godišnjaka interes su pokazali Galatasaray i Bešiktaš, a ozbiljno u utrku se oključio i moskovski Lokomotiv. Ruski klub je već kontaktirao Mandžukića i ponudio mu dvogodišnji ugovor, ali ih je njegov odgovor ostavio bez teksta.

Naime, ruski mediji su potvrdili da Mandžukić i Lokomotiv pregovaraju već neko vrijeme, ali njegov uslov ih je iznenadio. Navodno, on je tražio dvogodišnji ugovor i platu od čak četiri miliona eura godišnje.

Čelnici Lokomotiva su bili šokirani kada su čuli da Mandžukić želi osam miliona eura za dvogodišnji ugovor, a posebno zbog činjenice da već sedam mjeseci nije odigrao neku ozbiljniju utakmicu.

Jasno je da Lokomotiv ne može platiti toliki novac Mandžukiću i teško je da će i bilo koji klub na to pristati. Bit će zanimljivo vidjeti gdje će nekadašnji napadač Juventusa nastaviti svoju karijeru.

Top Komentari

gh0ast
A pizde nece dati osobi sa prostora bivse Juge tolike pare, mamu li im Da li je neki propali brazilac koji lopte nije vidio 5 godina Odmah 10M godisnje
3 0
JJ90
Ima za pravo tražiti toliko. Kao što i Mostarac reče, on je čak u poređenju sa mnogim tzv igračima, koji su uzeli i veće pare, imao je**nu karijeru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi