Mario Mandžukić ponovo pred transferom koji će odjeknuti Evropom

Seli u Rusiju?

Mario Mandžukić ponovo pred transferom koji će odjeknuti Evropom

E. Čaušević

Hrvatski napadač Mario Mandžukić raskinuo je ugovor s katarskim Al Duhailom u kojem je proveo nešto više od pola godine.

Mandžukić je u katarski klub stigao iz Juventusa kao ogromno pojačanje, ali čini se da se tamo nije snašao. Hrvat je dobio ogroman ugovor od Al Duhaila, no jasno je da mu Katar nije baš "sjeo" kako je to očekivao.

Iskusni napadač potvrdio je jučer da je sporazumno raskinuo ugovor s ovim klubom, te da je slobodan igrač. Prethodnih dana pisalo se da bi čak mogao potpisati za Benevento koji se vratio u Seriju A, ali mnogi vjeruju da će se to jako teško desiti.

Naime, Mandžukić se najviše povezuje s turskim klubovima, a to su Galatasaray i Bešiktaš. No, ponudu za nastavak karijere ovaj napadač dobio je iz daleke Rusije.

Mediji u Rusiji pišu da je Lokomotiv iz Moskve već kontaktirao Mandžukića, te da su mu ponudili dvogodišnji ugovor. Navodno, prste u sve to je upetljao i Vedran Ćorluka koji je i dalje član ovog kluba, te je dobio zadatak da nagovori Mandžukića da prihvati ponudu iz Moskve.

Kako navode ruski mediji pregovori traju već duže od mjesec dana, te se čekalo da Mandžukić raskine ugovor u Kataru kako bi se ozvaničila saradnjua s Lokomotivom iz Moskve.

Top Komentari

miki30
Čuj odjeknuti Evropom, ja mislio ide u Real, Barcu il City
6 0
Mele
Sa 34 g , nije bas lako doci u velikane. To moze Zlatan sa 38...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije