Početak iz snova za Manea i De Ligta u Bayernu

Obojica pogađali protiv DC Uniteda

Početak iz snova za Manea i De Ligta u Bayernu

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna odigrali su u noći sa srijede na četvrtak prijateljsku utakmicu u Washingtonu, pobijedivši DC United sa visokih 6:2.

Bavarci su isuviše lako došli do pobjede, a već nakon prvog dijela imali su 3:0. Sadio Mane je za samo pet minuta na terenu stigao do gola. Veliko pojačanje iz Liverpoola gol postiže s bijele tačke za 1:0.

U 12. minuti Marcel Sabitzer je povisio na 2:0 na asistenciju Sergea Gnabryja, koji je i sam u 44. minuti pogodio mrežu DC Uniteda, a ovaj put Mane upisuje asistenciju.

Napravljen je veliki broj izmjena na poluvremenu, pa je ušao i Matthijs de Ligt, koji je za 80 miliona eura stigao iz Juventusa. Nizozemski stoper je ubrzo nakon toga postigao gol, a u 51. minuti Zirkzee je precizan za 5:0.

Pri rezultatu 5:2, duboko u nadoknadi, Thomas Muller je dao gol za konačnih 6:2. Strijelci za DC bili su Lehland i Ku-DiPietro.

Sinoć je na američkom tlu odigrano još nekoliko mečeva evropskih velikana. Chelsea je odmjerio snage sa Charlotteom. Bilo je 1:1, a nakon penala Charlotte je slavio. Jedini gol za Plavce iz Londona postigao je Pulišić.

Arsenal je pobijedio Orlando s 3:1 pogocima Martinellija, Nketiaha i Nelsona, dok je Everton neočekivano s 4:0 deklasiran od Minnesote.

Manchester City je pobijedio Club Americu s 2:1 uz dva gola Mahreza, dok Haaland nije igrao. Ipak, priliku su dobila neka nova lica poput golmana Ortege i napadača Juliana Alvareza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi