Mane i Salah srušili Chelsea, san navijača Liverpoola još živi!

Nastavlja se borba za titulu u Engleskoj

Mane i Salah srušili Chelsea, san navijača Liverpoola još živi!

Fudbaleri Liverpoola porazili su danas Chelsea sa 2:0 na domaćem terenu u susretu 34. kola Premiershipa.

Bila je ovo vrlo bitna utakmica za oba kluba. S jedne strane, Liverpool se bori za titulu, dok se Chelsea s druge strane bori za odlazak u Ligu šampiona, a na kraju je domaći tim ipak ostvario trijumf.

U prvom poluvremenu se zaista nije dešavalo ništa posebno. Vrijedno je izdvojiti samo dvije prilike koje je imao Salah na početku i sredinom prvog dijela, ali rezultzat se nije mijenjao.

Ipak, u drugom poluvremenu je viđeno mnogo više uzbuđenja, pa smo i prvi gol vidjeli u 51. minuti kada je Sadio Mane pogodio za erupciju oduševljenja na Anfieldu. Samo dvije minute kasnije vidjeli smo i remek djelo Salaha. Egipatski napadač je šutirao sa oko 20-ak metara i pogodio same šalje gola na kojem stoji Kepa Arrizabalaga.

Chelsea se nakon toga iznenađujuće probudio te je stvorio dvije stopostotne šanse preko Hazarda. Belgijanac je prvo pogodio stativu, da bi mu minut kasnije zicer odbranio Alisson Becker.

Do kraja meča nije bilo većih šansi, pa je Liverpool upisao tri boda pomoću kojih se vratio na prvu poziciju. Redsi sada imaju dva boda više, ali i meč više od Manchester Cityja, dok je Chelsea ostao na 4. poziciji sa dva boda više od petoplasiranog Manchester Uniteda, ali i mečem više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 34. kolo:

Liverpool - Chelsea 2:0 (Mane 51', Salah 53')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi