Senegalci Manea vode vraču i čekaju čudo: On je talisman, mora igrati

Još samo to im je preostalo

Senegalci Manea vode vraču i čekaju čudo: On je talisman, mora igrati

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana potvrđeno je kako će prva zvijezda Senegala, Sadio Mane, propustiti Svjetsko prvenstvo što je bio šok za sve navijače ove reprezentacije. Ipak, ne mire se u Senegalu sa ovim, te su odlučili da na svoj načim probaju pomoći Maneu, te ga osposobiti za nastup na Mundijalu.

Veliko iznenađenje izazvala je u svima rečenica koju je izgovorila Fatma Samoura, senegalski generalki sekretar FIFA-e, koja je potvrdila da će njena zemlja koristit ekstremne metode liječenja.

Tako će senegalci Manea odvesti kod vrača kako bi ga on izliječio od povrede tetive, te ga osposobio za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Mane se povrijedio prije nekoliko dana, a radi se o povredi tetive, te su svi bili šokirani nakon što je objavljeno da neće nastupiti na Mundijalu.

Senegalci si donijeli čvrstu odluku da Manea odvedu vraču, a čak ni oni sami ne vjeruju da će sve uspjeti, ali ne žele da čuju ništa drugo nego da će se desiti čudo i da će Mane ozdraviti.

"Vodimo Manea vraču. Ne znam da li ćemo uspjeti da ga izliječimo, ali dok postoji i najmanji dio nade, mi ćemo vjerovati u čudo. Neko čudo mora postojati za nas, on je talisman, mora igrati", rekla je Samoura.

Oglasi

Spisak nogometaša koji idu na Svjetsko prvenstvo će navodno biti objavljen u petak, a inostrani mediji tvrde da će se uprkos povredi Mane naći na spisku putnika.

Kako prenose njemački mediji, uprkos povredi, Mane je strašno miran i profesionalan, te čeka upute šta da radi.

Doktori iz Senegala su već u Njemačkoj, ali niko ne vidi način na koji bi Mane bio osposbljen za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ostaje da vidimo da li će Maneu pomoći vrač kod kojeg će biti odveden, te da li će zaista uspjeti nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Senegal se nalazi u grupi A zajedno sa Katarom, Ekvadorom i Nizozemskom, a svoj prvi susret igraju protiv Nizozemske.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
vodaju ovu cimpanzu ko medjeda po vasaru hahahahahaha
0 7
user1654365527
Kakav vrac covjek je musliman, ne pisite gluposti.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi