Mane, Salah i Aubameyang podijelili nagradu za najboljeg strijelca Premiershipa

Sva trojica postigla po 22 gola

Mane, Salah i Aubameyang podijelili nagradu za najboljeg strijelca Premiershipa

Završena je još jedna sezona u Premier ligi Engleske. 

Manchester City je prvak, a osim njega u Ligu prbvaka će Liverpool, Tottenham i Chelsea, dok Arsenalu ostaje nada da će pobijediti u finalu Evropa lige i na taj način postati peti engleski predstavnik u elitnom takmičenju naredne sezone.

Iz lige su ispali Cardiff, Huddersfield i Fulham, a ono što je u posljednjim minutama bilo najzanimljivije je trka za najboljeg strijelca lige.

U toj borbi su učestvovali Mohamed Salah, Pierre-Emerick Aubameyang, Sadio Mane i Sergio Aguero, a na kraju su Salah, Aubameyang i Mane podijelili nagradu jer su postigli po 22 gola dok je Aguero imao jedan manje.

Mane i Aubameyang su postigli po dva gola u posljednjem kolu, dok je Aguero postigao jedan, a Salah je ostao bez gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, prošle sezone je nagradu za najboljeg strijelca osvojio Salah pa je tako njemu ovo drugo uzastopno priznanje, dok su ga Mane i Aubameyang u Englerskoj osvojili po prvi put.

Aubameyang je svojevremeno u Bundesligi osvojio nagradu za najboljeg strijelca i to u sezoni 2016/17. Tada je postigao 31 gol.

Top Komentari

GAziJAA___
Sad ce navijaci Arsenala pricati kako su imali najboljeg strijelca lige, a ostalu dvojicu nece ni spomenuti..1, 2, 3, ARSENAL, ARSENAL, ARSENAL, 7, 8, 9..
1 2
SamiAm1234
Barem nešto....
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi