Mane: Trebao sam da potpišem za United, a onda mi je zazvonio telefon...

Kloppov poziv presudio

Mane: Trebao sam da potpišem za United, a onda mi je zazvonio telefon...

E. Škorić

Sadio Mane priznaje da je bio jako blizu da potpiše za Manchester United, ali se na kraju odlučio za Liverpool.

U junu 2016. godine je Mane iz Southamptona prešao u Liverpool za 30 miliona funti. Senegalac je tada potpisao petogodišnji ugovor, kasnije je isti i produžio, a osim Liverpoola, želio ga je i Manchester United.

Iako je bio u velikom iskušenju i jako blizu potpisa za United, Senegalac je na kraju odabrao Anfield i čini se da nije pogriješio.

"Bio sam stvarno blizu, čak sam se i sastao sa njima. Onda sam razgovarao s Unitedovim trenerom. Trebao sam da potpišem ugovor s Manchesterom, međutim, Klopp me nazvao i rekao sam: 'Idem u Liverpool, to je baš seksi klub!'", ispričao je Mane detalje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Manea se i sada zanimaju veliki klubovi, ali po svemu sudeći će ostati član Liverpoola i naredne sezone, bez obzira na ishod u sutrašnjem finalu Lige prvaka.

Engleski mediji tvrde da je Liverpool spreman da proda Manea za najmanje 200 miliona eura, ali da je ipak za sada prioritet zadržati ga barem još jednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi