Mane u finišu obradovao navijače Sportinga

Preokret zeleno - bijelih

Mane u finišu obradovao navijače Sportinga

Sporting je iskoristio priliku i pobjedom nad Rio Aveom u gostima približio se lideru Benfici. 

Završeno je rezultatom 2:1, nakon preokreta zeleno – bijelih u posljednjih dvadeset minuta. Rio Ave poveo je autogolom Mauricia u 58. minutu, dok je na 1:1 izjednačio Slimani dvadeset minuta prije kraja.

Za trijumf gostiju pobrinuo se Mane pogotkom u 86. minutu. Sporting je nakon ovog trijumfa drugoplasirani sa 44 boda, dva manje od lidera Porta ali i jednom utakmicom više. Rio Ave je deseti sa 22 boda.

Braga je ponovo prosula dva boda na domaćem terenu, a ovog puta bod je zasluženo otkinuo tim Arouce. Rezultat je na kraju glasio 2:2.

Custodio je Bragu doveo u vodstvo u petom minutu nastavka, da bi izjednačio Roberto deset minuta prije kraja. To nije bilo sve kada su gosti u pitanju, Ceballos je u 88. minutu pogodio za 2:1, ali je ipak meč završen neriješenim rezultatom pošto je u nadoknadi izjednačio Moreno.

Domaći tim je od 53. minuta igrao bez isključenog Nuria. Braga je sedma sa 27 bodova, dok je Arouca dvanaesta sa 19 bodova.

Portuguiese liga, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Braga – Arouca 2:2 (Custodio 50., Moreno 92./Roberto 80., Cebalos 88.)
Rio Ave – Sporting 1:2 (Mauricio 58. – ag/Slimani 70., Mane 86.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.