Željin se rođendan slavi i izvan Sarajeva: Bakljadom čestitali voljenom timu 'stotku'

Navijači iz Donjeg Vakufa

Željin se rođendan slavi i izvan Sarajeva: Bakljadom čestitali voljenom timu 'stotku'

E. Čaušević

FK Željezničar je na današnji dan prije tačno 100 godina odigrao svoju prvu utakmicu.

Plavi s Grbavice su 17. septembra 1921. godine igrali meč protiv SAŠK-a, a utakmica je odigrana u 16 sati.

Željezničar sprema pravi spektakl ovog vikenda zbog proslave svog 100. rođendana, a navijači ovog kluba će sutra sigurno na Grbavici na meču protiv Veleža napraviti pravu feštu.

Mnogi bivši fudbaleri Željezničara čestitali su rođendan voljenom klubu, te su pozvali navijače da u što većem broju sutra dođu na Grbavicu.

Sjajan video na društvenim mrežama objavili su i navijači Željezničara iz Donjeg Vakufa koji su bakljadom proslavili rođendan sarajevskog kluba.

Manijaci iz Donjeg Vakufa su napravili sjajnu atmosferu na ulicama svog grada, a uz bakljadu su pokazali i transparent na kojem je pisalo "Stoljeće ljubavi - Donji Vakuf".

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CT5MBkvoMfZ/[/instagram]

Oni su na nekoliko minuta zaustavili i saobraćaj na putu Donji Vakuf - Bugojno, a prolaznici su uživali u sjajnom prizoru.

Manijaci u korteu sutra idu na Grbavicu

Navijači Željezničara objavili su jučer da će u korteu sutra ići prema stadionu Grbavica i poručili su da svi trebaju ispoštovati svečano oblačenje.

"Okupljanje pred utakmicu sa Veležom je na sportskom igralištu (Čengić vila) u 14 sati, a polazak kortea je zakazan za 14:30 sati. Ova lokacija za okupljanje je simbolično odabrana zbog povezanosti s prvim terenom gdje je Fudbalski klub Željezničar nastupio, a to je Egzercir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, još jednom napominjemo da ispoštujemo svečano oblačenje. U nedjelju poslije perfomansa s vatrometima pozivamo sve ljubitelje plave boje na druženje na stadionu Grbavica, s početkom u 22 sata", saopštili su popularni Manijaci.

U nedjelju će iza 21 sat biti upriličena velika bakljada i vatromet širom glavnog bh. grada u organizaciji Manijaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

xeRed
Sretna stogodišnjica i da što prije Plavi stanu na čvrste noge. Od subote sve najbolje ?
5 1
BlueBoys
Željo zamo Željo najbolji je on plavi šampion!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi