Manijaci uz Sakiba Mahmuljina: Mi nismo oni, nikad nismo bili kao oni, niti ćemo ikada biti kao oni

Osuđen na osam godina zatvora

Manijaci uz Sakiba Mahmuljina: Mi nismo oni, nikad nismo bili kao oni, niti ćemo ikada biti kao oni

E. Škorić

FK Željezničar je danas na Tušnju gostovao FK Tuzla City i osvojio bod odigravši 0:0.

Plavi su u završnici mogli i do pobjede, veliku šansu imao je Mekić, no svakako će im i bod biti drag, a treba reći da su imali gromoglasnu podršku nekih pola sata, pošto su Manijaci od 61. minute ušli na tribine.

Oni su iskoristili ovu priliku da daju podršku Sakibu Mahmuljinu, koji je osuđen na osam godina zatvora.

"Mi nismo kao oni, nikada nismo bili kao oni, niti ćemo ikada biti kao oni. Sakib Mahmulja heroj, a ne zločinac", poručili su navijači iz Sarajeva.

On se po optužnici tereti da je "u toku rata u BiH, oružanog sukoba između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske na području općine Zavidovići, u svojstvu komandanta 3. korpusa Armije RBiH, u čijem sastavu je djelovao i odred El Mudžahidin, u toku 1995. godine, dok je trajala vojna operacija Armije R BiH na širem području Zavidovića i Vozuće, u okviru koje su pripadnici odreda El Mudžahidin počinili ratne zločine nad ratnim zarobljenicima i civilima srpske nacionalnosti na tom području, nije ništa preduzeo kako bi spriječio navedeni zločin, iako je imao informacije da se pripadnici ovog odreda spremaju počiniti zločin, te da nakon počinjenog zločina nije preduzeo ništa kako bi kaznio počinioce zločina".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mahmuljin je rođen u Kozarcu, a njegova braća Omer i Nagib ubijeni su u logoru Omarska.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user160309
bravo manijaci,, pravi ljudi na pravom mjestu, bas kao i u ostatku drzave...imate pozdrav od robijasa
16 11
2323
Heroj = pod njegovom komandom odsjecane glave ljudima..jgrali fudbal ljudskim glavama..sve slikano..dokumentovano..i ako vam je to heroj...dalekk vam kuca od nas...i tacno je to sto ste napisali..NIKAD KAO ONI....Nikada ovo nece biti zajednicka drzava
5 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi