Željezničar pokazao zube na Tušnju

Derbi završen bez golova

Željezničar pokazao zube na Tušnju

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

Tuzla City i Željezničar remizirali su večeras na Tušnju (0:0) u derbiju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U prvom poluvremenu utakmice na Tušnju gledali smo pravu uspavanku na terenu. Očekivao se dosta bolji meč i više prilika, ali su nas igrači oba tima razočarali u prvih 45 minuta.

Željezničar je u devetoj minuti prvi zaprijetio kada je pokušao Gasal, ali to Fejzić lagano brani. Nakon toga igralo se većinom na sredini terena. Oba tima su imali nekoliko dobrih akcija, ali uzbuđenja nije bilo.

U drugom poluvremenu smo gledali nešto bolji meč na Tušnju i konačno smo vidjeli nekoliko dobrih prilika na obje strane, a nešto bliže pobjedi bili su gosti.

Domaći prijete u 53. minuti kada je Doffo centrirao za Krpića koji je pokušao glavom, ali lopta se nakon udarca od teren odbila preko gola Bendera.

Tri minute kasnije u šansi je bio Mešinović čiji udarac u posljednji trenutak blokira Drina. U 67. minuti Tuzla City prijeti i preko Tomaševića koji je jako dobro šutirao, ali na kraju samo korner za domaće.

Oglasi

Željezničar je u 72. minuti imao dobru šansu. Resić je s lijeve strane pokušao da centrira za Zeca, ali je lopta imala čudnu putanju i krenula u gol domaćih, no Fejzić ju je uspio izbaciti.

Pet minuta kasnije velika šansa za goste. Nakon centaršuta Drina je odlično spustio loptu za Cocalića koji je pokušao glavom, ali u posljednji trenutak Morris je izbacio loptu s gol linije i spasio Tuzla City.

U 81. minuti odličan prodor Mešinovića po lijevoj strani i kada su svi očekivali udarac ka golu Bendera on je pokušao da uposli Krpića i pogriješio je jer je odbrana Željezničara izbacila loptu iz svog kaznenog prostora.

U 93. minuti nevjerovatna šansa za goste. Nakon kontre sam ispred golmana domaćih izašao je Mekić, ali je Fejzić uspio da odbrani taj udarac. Željezničar je bio na korak od pobjede, ali je ostalo 0:0.

Premijer liga, 28. kolo:

Tuzla City - Željezničar 0:0

Tuzla City: Fejzić, Karjašević, Mehmedović, Tomašević, Mehanović, Džafić, Čeliković, Doffo, Ferreyra, Morris, Mešinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Drina, Kosorić, Cocalić, Malić, Beća, Mekić, Gasal, Subašić, Štilić, Hodžić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Šteta promašaja Mekića, iz utakmicu u utakmicu smo sve bolji! Naprijed Željo!
8 1
Uranija
Je li ugrožen rekord bez gostujuće pobjede već skoro 2 godine
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi