Manuel Neuer preko noći 'promijenio ploču' i zaboravio velikog prijatelja
Manuel Neuer bio je uvrijeđen što je Toni Topalović dobio otkaz u Bayernu i žestoko je kritikovao klub (Foto: Instagram)

Zaboravio Topalovića

Manuel Neuer preko noći 'promijenio ploču' i zaboravio velikog prijatelja

M. Šljivak

Golman minhenskog Bayerna Manuel Neuer (37) nedavno se našao na udaru čelnika bavarskog velikana nakon što je u intervju za njemačke medije žestoko prozvao klub zbog otpuštanja dugogodišnjeg trenera golmana i njegovog velikog prijatelja Tonija Topalovića. Zbog toga je Neuer i kažnjen, a 37-godišnji čuvar mreže ubrzo je promijenio ploču i ima odličan odnos s novim ljudima koji su došli u klub.

Manuel Neuer je poprilično iznervirao čelnike Bayerna nakon što je otkaz u klubu dobio trener golmana i njegov veliki prijatelj Toni Topalović.

On je u intervjuu rekao da je to za njega bio brutalan nokaut od kojeg se neće oporaviti. Međutim, mjesec dana kasnije je promijenio ploču.

"Za mene je to bio onaj završni udarac - onaj udarac u boksu kada već ležite na podu. Osjećao sam se kao da mi je neko iščupao srce iz grudi. To je najbrutalnija stvar u mojoj karijeri", rekao je Neuer, te je nastavio:

"Plakao sam cijeli dan, sve dok nisam zaspao kada je Toni dobio otkaz. Sramotno je da naš odnos mora ovako završiti. Toni me naučio mnogo, falit će mi pjevanje hrvatskih nacionalističkih pjesama sa njim", završio je Neuer.

Oglasi

Ove riječi su skupo koštale Neuera. Kažnjen je oduzimanjem jedne mjesečne plate, odnosno s 1.6 miliona eura.

Iskusni čuvar mreže je nakon svega promijenio ploču. Zaboravio je na otkaz Toniju Topaloviću i s novom ekipom ima izuzetno dobar odnos.

"Manuel Neuer ima jako dobar odnos s Yannom Sommerom. Viđaju se svakodnevno i razgovaraju. Također, u jako dobrom odnosu je s novim trenerom golmana Michaelom Rechnerom. Kapiten želi zaboraviti sve što se desilo s Tonijem Topalovićom i krenuti dalje", piše novinar Maximillian Koch.

Neuer je sam sebi okončao ovu sezonu. Doživio je tešku povredu na skijanju (lom noge), pa je Bayern morao reagovati i dovesti Yanna Sommera u svoje redove. Ipak, po povratku na teren Neuer očekuje da preuzme jedinicu.

"Neuer je optimističan da će njegov plan o povratku biti uspješan. Vratit će se timskim treninzima nakon ljetne pauze, a samostalno će početi pripreme čim to bude fizički moguće", dodaje Koch.

Oglasi

Sjajni golman već hoda bez pomoći štaka. To je svakako veliki uspjeh kada se zna da je lom bio izuzetno težak.

Jezivi detalji o povredi Manuela Neuera: Svjedočenje otkriva sav užas kroz koji je prošao

Manuel Neuer doživio je težak lom noge na skijanju, a svjedočenja govore kako je oprema koju je imao na sebi i brza reakcija hitne službe spriječila katastrofalne posljedice po iskusnog čuvara mreže.

Neuer je dane nakon Svjetskog prvenstva u Kataru odlučio iskoristiti za skijanje. Došlo je do nesreće u kojoj je Neuer doživio težak lom noge zbog koje je prinuđen propustiti ostatak sezone.

Međutim, svjedočenja koja donosi njemački Bild kazuju da je sve moglo biti još gore po Neuera da golman Bayerna nije imao adekvatnu opremu i da helikopter za spašavanja nije bio u blizini.

Kvalitetna skijaška čizma je, piše Bild, zaslužna što mu je noga ostala 'spojena' i to je bilo ključno što je Neuer mogao odmah na operaciju.

Oglasi

Srećom po njega, čizma je spriječila dodatna kidanja kože i dodatne upalne procese koji bi nastali zbog otvorenih lomova, što bi onemogućilo ekspresni operativni zahvat kojem je podvrgnut Neuer.

Da je došlo do dodatnih komplikacija, odnosno da nije imao toliko sreće s čizmama, Neuer bi s terena sasvim sigurno izostao još duže jer se radi o zaista teškom prelomu noge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, sreća u nesreći je to što je helikopter za hitne slučajeve bio na planini, te je legendarni golman odmah nakon nesreće mogao biti prebačen u bolnicu.

Brza reakcija i kvalitetna oprema koju je nosio Neuer omogućili su mu da se operiše isti dan. Operacija je prošla dobro, no 36-godišnjak će morati da propusti ostatak sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi