"Već dugo nismo vidjeli takvu grešku Neuera"

Golman Bayerna zakazao

"Već dugo nismo vidjeli takvu grešku Neuera"

E. Škorić

Jedan od najboljih svjetskih golmana, Manuel Neuer, napravio je fatalnu pogrešku na gostovanju kod FSV Mainza 05, gdje je Bayern izgubio s 2:1.

Mainz je šokirao Bavaarce i slavio s 2:1, što znači da Bayern još mora da se muči za titulu.

Bayern ostaje lider sa 61 bodom, a Leipzig u slučaju pobjede sutra nad Stuttgartom ima dobru priliku da ipak zadrši barem teoretske šanse za naslov, mada je izvjesno da će minhenski tim odbraniti titulu jer ostaju još samo tri kola.

U svakom slučaju, niko nije očekivao današnji poraz Bayerna, još kada se vratio Robert Lewandowski. Poljak se oporavio od povrede i postigao je pogodak u nadoknadi za 2:1, no nije bilo dovoljno, ali to mu je 36. gol u Bundesligi ove sezone i sve je bliže rekordu Gerda Mullera, koji je uspio u jednoj sezoni postići 40 golova.

U trećoj minuti Mainz je poveo nakon što je Alaba glavom spustio loptu ravno na nogu Burkardta, koji je šutirao, lopta ispada iz ruku Neura i odlazi u mrežu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To je bila pogreška Manuela Neuera. To je naš dojam. Već dugo nismo vidjeli takvu pogrešku golmana kao što je Neuer. Obično je u prvim minutama utakmice Neuer spašavao Bayern , mogao je odbraniti vrlo opasne situacije, a ovdje je zakazao", priznali su komentatori Eleven Sporta.

Neueru nije strano da napravi kiks, naročito pri izlijetanju sa svog gola, no svejedno se radi o jednom od najboljih golmana na svijetu, a danas se ne može reći da je on jedini krivac za katastrofu Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
I protiv PSG je kiksao
3 3
Ars412
Ja mislim da veliki klubovi moraju kiksat povremeno zbog novca.. kladionica vlada, a troskovi od korone su ogromni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi