"Šteta što me moj prijatelj Braco nije doveo u Bayern"

Hrvatski as govorio o svom odnosu sa Salihamidžićem

"Šteta što me moj prijatelj Braco nije doveo u Bayern"

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić već nekoliko godina obavlja funkciju sportskog direktora u Bayernu, ali je proteklih sedmica na udaru snažnih kritika navijača minhenskog kluba.

Svemu je prethodio verbalni konflikt sa Hansijom Flickom koji je odlučio da na kraju sezone napusti Bavarce. U međuvremenu, uvrede je počela da trpi i Salihamidžićeva porodica.

"U proteklih nekoliko dana dobila sam dosta ružnih i uvredljivih komentara koje nemaju nikakve veze sa onim što radim i koje su povezane sa mojim mužem i poslom koji se bavi", poručila je Bracina supruga, Esther.

I dok se Salihamidžiću drma stolica u Bayernu, Ivan Rakitić je za njemačke medije govorio o odnosu sa proslavljenim bh. asom. Kazao je kako uopšte nije znao da ga je Barcelona nudila Bavarcima.

"Ozbiljno? Stvarno, nisam imao pojma o tome da me Barcelona nudila Bayernu i da du me odbili kupiti. Šteta je što je moj prijatelj Braco tako odlučio. Volio bih da sam opet mogao igrati s Neuerom, mojim drugim velikim prijateljem", ispričao je bivši hrvatski reprezentativac.

Oglasi

Rakitić je s Manuelom Neuerom dijelio svlačionicu dok je bio član Schalkea 04. U međuvremenu, iz Barcelone je otišao u Sevillu.

Ipak, sjajni veznjak je priznao kako je svojevremeno bio blizu transfera u kako kaže najprestžniji tim Starog kontinenta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jednom smo razgovarali o mom prelasku u Minhen, ali nakon toga više ne. Sigurno je da bi za mene bila ogromna čast biti dio Bayerna. Ono što je taj klub izgradio posljednjih godina je čudesno. Možete samo čestitati zaslužnima za to. Iako je Bayern eliminisan iz Lige prvaka, još uvijek je najprestižniji klub u Evropi", kazao je Rakitić.

Inače, iskusnom 33-godišnjaku ove sezone uopšte ne ide loše u dresu Seville. Do sada je odigrao 44 utakmice te ima šest golova i četiri asistencije u svim takmičenjima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti