Neuer, pa svi ostali: Nestvarno inteligentan potez Nijemca, svi bi ispucali loptu, ali ne i on!

Rizikovao i profitirao

Neuer, pa svi ostali: Nestvarno inteligentan potez Nijemca, svi bi ispucali loptu, ali ne i on!

A. Čaušević

Manuel Neuer do ludila dovodi svoje protivnike odbranama, ali to čini i kada ga napadnu jer je odličan s loptom u nogama.

Neuer je nevjerovatno inteligentan golman, zbog odlične tehnike često zna napustiti svoj gol, a lopta je u njegovim nogoma sigurna skoro kao i u rukama. 

U susretu Lige nacija između Ukrajine i Njemačke sjajno se moglo vidjeti koliko zapravo iskusni čuvar mreže pametno razmišlja.

Prilikom jednog napada u situaciji kada je stajao nekoliko metara ispred gola na njega su se zaletila dvojica Ukrajinaca kada je pokazao zašto je drugačiji od svih ostalih.

Dok bi praktično svaki golman ispucao loptu što dalje od svog gola, Neuer je odigrao vanjskim dijelom kopačke za Matthiasa Gintera. Situaciju pogledajte ovdje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi