"Bayern nema pravu konkurenciju u Evropi i ova ekipa nije ni blizu onoj iz 2013. godine"

Zanimljiva izjava Wengera

"Bayern nema pravu konkurenciju u Evropi i ova ekipa nije ni blizu onoj iz 2013. godine"

E. Čaušević

Legendarni francuski stručnjak Arsene Wenger u intervjuu za njemačke medije govorio je o uspjesima Bayerna.

Bivši trener Arsenala odlučio je govoriti za Der Spiegel, a u intervjuu se dotakao i Bayerna koji ove godine dominira u Evropi. Bavarci su osvojili sve što su mogli i zasluženo se nalaze na tronu Evrope.

Međutim, Wenger je sve iznenadio izjavom da ova ekipa Bayerna nije ni blizu onoj koja je 2013. godine osvojila Ligu prvaka.

"Ne bih želio da ispadne kako podcjenjujem jer je Bayern najbolje ekipa u Evropi, ali trenutno nemaju pravu konkurenciju. Barcelona je slaba, Real je slab i svi ostali su slabi. Ovaj Bayern nije najbolji u historiji ovog kluba, pa čak nije ni blizu onom iz 2013. godine koji je osvojio Ligu prvaka", rekao je Wenger.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wenger se dobro sjeća Bavaraca jer je s Arsenalom zadnji put u Ligi prvaka ispao upravo od njemačkog kluba kada su Topnici u dvije utakmice potopljeni sa 10:2.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ima pravo čovjek, jest da je i onaj Bayern nakjantao Barcu (3-0,4-0) ali bila je Barca doista jaca tada.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi