Wenger: Trenutni Bayern nije najbolji, moraju još da rade da dođu na taj nivo

Bivši menadžer Arsenala tvrdi

Wenger: Trenutni Bayern nije najbolji, moraju još da rade da dođu na taj nivo

E. Škorić

Prema mišljenju bivšeg Arsenalovog menadžera Arsenea Wengera, trenutni Bayern nije kvalitetom jednak onom iz 2013. godine.

Bayern je osvojio Ligu prvaka u 2020. godini, zatim Bundesligu i Kup Njemačke, ali je novu sezonu otvorio osvajanjem Superkupa Evrope i Superkupa Njemačke. Mnogi su u hvalospijevima istakli da je trenutna generacija Bayerna jedna od najjačih u povijesti bavarskog velikana.

"Ne, ne mislim da je ovo najbolji Bayernv tim u historiji. Po meni je tim iz 2013. godine bio bolji. Ne želim umanjiti kvalitete i učinak trenutne ekipe, trenutno su najbolji evropski tim, ali dijelom i zbog toga što drugi nisu bili na pravom nivou. Real i Barca su razočarali, slabiji su nego ranijih godina", kazao je Wenger.

Podcrtao je ponovo da je Bayern iz 2013. godine bio jači nego trenutni sastav.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zvijezde koje je Bayern imao tada i sada čine razliku. Lahm, Ribery, Robben, Kroos, Schweinsteiger... bili su najbolji igrači Evrope na svojim pozicijama. Ne kažem da trenutni sastav neće dostići taj nivo, ali trenutno još nisu na njemu i morat će još da rade".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Martial9
Unapred se zna da ce osvojit onu cirkus ligu uopste netrebaju ni igrat kup isto tako ako hoce da idu do kraja Liga prvaka Malo im se posrecilo I to je to hahaha najaci a Hoffenheim ih trpa do jaja
0 8
felix__27
Bayern je fizolofijom transfera i politike kluba i finansiranjem elita za sve klubove.. Pricajte vi šta god hoćete MiaSanMia
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi