Manuel Neuer izjavom zabrinuo Nijemce

Hoće li biti spreman za Mundijal?

Manuel Neuer izjavom zabrinuo Nijemce

Najbolji njemački golman Manuel Neuer nedavno se vratio treninzima nakon višemjesečne pauze.

Neuer je van stroja još od septembra prošle godine kada se povrijedio, a potom operisao metatarzalnu kost u stopalu i sve donedavno je bio u procesu rehabilitacije.

Međutim, čini se da Neuer još uvijek nije potpuno oporavljen i spreman za nove izazove čemu svjedoči i njegova izjava vezana za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje počinje za nešto više od mjesec dana.

Na pitanje da li je sto posto siguran da će nastupiti za Njemačku na Mundijalu, Neuer je dao odgovor koji je zabrinuo navijače ove selekcije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne mogu to reći u ovom trenutku. Osjećam se stvarno dobro, ali ništa se još ne zna. Donijet ću najbolju odluku kako za mene, tako i za ekipu. Trudim se koliko mogu i nastavit ću sa treninzima, ali vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno", rekao je Neuer.

U slučaju da Neuer ne bude spreman, za Njemačku će u Rusiji najvjerovatnije braniti još jedan sjajan golman - Ter Stegen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi