Nijemci žele biti domaćini EP 2024

Nijemci žele biti domaćini EP 2024

E. Škorić

Njemačka namjerava da bude domaćin Evropskog nogometnog prvenstva 2024. godine.

Njemački nogomenti savez (DFB) podnio je kandidaturu UEFA-i za organizaciju Eura 2024. godine.

Bivši kapiten njemačke reprezentacije Philipp Lahm, koji je igrao na Mundijalu organizovanom u Njemačkoj 2006. godine, izabran je za ambasadora turnira, a Nijemcima će glavni konkurent za domaćinstvo EP-a biti Turska.

"Mi smo kosmopolitski domaćini, imamo dobre stadione i infrastrukturu. Fudbal je kod nas kao kod kuće", rekao je Lahm za uefa.com.

Podsjećamo da će EP 2020. godine biti održano u 12 gradova širom Evrope - Glasgow, Dublin, London, Bilbao, Rim, Minhen, Amsterdam, Kopenhagen, Bukurešt, Budimpešta, St. Petersburgi Baku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi