De Ligt potpisao za Bayern!

Novo pojačanje za Bavarce

De Ligt potpisao za Bayern! · Zvanično

Edmir Škorić

Matthijs de Ligt upravo je i zvanično postao novi nogometaš Bayerna.

Ovaj 22-godišnji nizozemski reprezentativac potpisao je ugovor s Bayernom do ljeta 2027. godine, a dolazi iz Juventusa za 80 miliona eura računajuči i bonuse.

"Matthijs de Ligt je bio igrač kojeg smo apsolutno željeli. Uz takve transfere mogući su veliki ciljevi kojima težimo. Lice našeg budućeg tima sve se više oblikuje, a ovaj transfer važan je dio cjelokupnog koncepta koji korak po korak provodimo. De Ligt bi trebao postati oslonac u Bayernu", govori predsjednik Bavaraca Herbert Hainer.

Hasan Salihamidžić: "Jako sam sretan što će Matthijs u budućnosti igrati za Bayern. Matthijsa smo prije tri godine htjeli dovesti u Minhen. Tada smo se uvjerili u njegove kvalitete defanzivca, a sada smo još više. Sa svojim profesionalizmom, svojom pohlepom i svojim prekrasnim karakterom, Matthijs odgovara i našem timu i našim ambicijama. Igrat će važnu ulogu na i izvan terena za Bayern. Već je bio vođa u amsterdamskom Ajaxu kao mladić, a sa 22 godine još uvijek je održiv na visokoj razini na kojoj se nalazi".

"Jako sam sretan što sam postao igrač ovog velikog kluba. FC Bayern je najuspješniji klub u Njemačkoj, jedan od najuspješnijih klubova u Evropi, ali i u svijetu. Od samog početka osjetio sam iskreno cijenjenje sportskog vodstva, trenera i uprave, što me uvjerilo da dođem. Osim toga, FC Bayern je odlično vođen klub s velikim ciljevima. Jako sam sretan što sam dio povijesti Bayerna", rekao je sam De Ligt.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Ligt je upisao 38 nastupa za nizozemsku seniorsku reprezentaciju i postigao dva gola. Za Juve je odigrao 117 zvaničnih mečeva i dao je osam golova. Osvojio je sa Starom damom Seriju A, Kup i Superkup Italije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

henna
Najmanje 10 godina Bayern ga može imati jer tek su mu 22. Jbt sa 18 19 godina on je kapiten i glavni igrač Ayaxa i samo mu Bayer treba dati prostora i vjerovati mu. Bravo Hasane
5 0
henna
Bravo Hasane a bgm i 80 mil. je velika cifra za jednog defanzivca. Ja ipak mislim da će u Bayern-u drugačije pristupiti prema njemu i dati više slobode za razliku od Juventus-a, te da će pokazati ono lice što je imao u Ayax-u. Bravo Braco bravo Bayern
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi