Manuel Pellegrini se vratio u Premiership!

Novi trener West Hama

Manuel Pellegrini se vratio u Premiership!

E. Čaušević

Nekadašnji trener Real Madrida i Manchester Cityja, Manuel Pellegrini, završio je svoju avanturu u Kini i odlučio je da se vrati u Englesku.

Pellegrini je bio trener kineskog Hebeija, ali je odlučio da je vrijeme za rastanak s ovim klubom. Iskusni trener je dobio zanimljivu ponudu iz Engleske koju jednostavno nije mogao odbiti, a danas je zvanično potvrđeno da je izabran za novog trenera West Hama.

Tako će ovaj 64-godišnji trener na klupi londonskog kluba doći umjesto Davida Moyesa koji se nije baš proslavio u ovoj sezoni. Pellegrini je sa West Hamom potpisao ugovor na tri sezone. Pored Reala i Cityja argentinski stručnjak je u svojoj trenerskoj karijeri u Evropi trenirao Villarreal i Malagu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi