Pellegrini se "osigurao" i sada se vraća na Otok

Bivši trener Manchester Cityja ponovo u Premier ligi

Pellegrini se "osigurao" i sada se vraća na Otok

Čileanski stručnjak Manuel Pellegrini je protekle dvije sezone proveo u Kini, na klupi tamošnjeg Hebei Fortunea, ali sada se vraća u Evropu.

Naime, ovaj nekadašnji trener, između ostalih, Real Madrida i Manchester Cityja je za vrijeme provedeno u Kini inkarsirao oko 20 miliona eura. Ipak, čini se da je dovoljno zaradio, pa će se sada posvetiti ozbiljnijem angažmanu.

Prema navodima nekolicine medija, Pellegrini se već neko vrijem želio vratiti u Evropu, a iako se kao njegov novi klub pominjala Sevilla, on će svoju trenerski karijeru ipak nastaviti u Engleksoj.

Posljednje informacije govore da je Pellegrini dogovorio saradnju sa West Hamom sa kojim će potpisati trogodišnji ugovor. Ovakve informacije bi, navodno, vrlo brzo trebale biti i zvanično potvrđene.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Pellegrini itekako ima iskustva u Premier ligi pošto je sa Manchester Cityjem stigao do titule prvaka Engleske 2014. godine, a Građane je vodio i do dva trofeja Liga kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi