Ancelotti zadaje Modriću težak udarac: Našao novog veznjaka zbog kojeg će Hrvat "grijati" klupu

Već je Perezu saopštio koga želi da dovede

Ancelotti zadaje Modriću težak udarac: Našao novog veznjaka zbog kojeg će Hrvat "grijati" klupu

Endin Čaušević

U Real Madridu su svjesni da će morati tražiti zamjenu za mnoge iskusne igrače, a prije svega to se odnosi na Luku Modrića, Tonija Kroosa i Karima Benzemu koji bi uskoro mogli da napuste kraljevski klub. Čelnici kluba rade punom parom da riješe te probleme, a Španci pišu da su pronašli igrača koji bi mogao biti idealna zamjena za Modrića.

Modrić već više od deset godina nosi dres kraljevskog kluba s kojim je osvojio sve što je mogao, ali jasno je da se hrvatski reprezentativac nalazi na zalasku karijere i da je naredna sezona njegova posljednja u Real Madridu.

Hrvat s Realom ima ugovor do kraja ove sezone, no već je potvrđeno da će Modrić ostati u klubu i naredne sezone i potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Istu stvar će uraditi Toni Kroos i Karim Benzema koji su uz Modrića glavni igrači ovog tima već godinama. Jasno je da neće biti nimalo lako pronaći igrače koji će biti dostojne zamjene za njih nakon svega što su uradili u dresu Kraljeva.

Carlo Ancelotti već sada ima nekoliko mladih veznjaka koji su stigli kao zamjene za Modrića i Kroosa, ali kako piše ugledna Marca glavni cilj italijanskog stručnjaka je da dovede nekog iskusnijeg.

I L'Equipe piše da je Ancelotti ozbiljno "zagrizao" za veznjaka PSG-a, Marca Verrattija, kojeg bi rado vidio u dresu Real Madrida na kraju ove sezone.

Oglasi

Ancelotti je poručio Florentinu Perezu da bi 30-godišnji Italijan bio odlično rješenje i prava zamjena za Modrića koji u narednoj sezoni neće imati baš minutažu na koju je navikao i Verratti bi u slučaju dolaska mogao preuzeti njegovo mjesto u startnoj postavi.

Iako ima ugovor s Parižanima do ljeta 2026. godine u Madridu vjeruju da bi mogli postići dogovor s PSG-om koji će na ljeto praviti velike promjene u igračkom kadru, pa tako ni Verrattijev odlazak ne bi bio iznenađenje.

Za Verrattija je interes ranije pokazao i Juventus, no jasno je da poziv Ancelottija da se priključi Real Madridu ne bi mogao odbiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oni su ranije sarađivali u PSG-u i sigurno je da Ancelotti dobro zna kakve kvalitete ima Verratti koji već 11 godina nastupa u dresu francuskog kluba.

Verratti je još kao tinejdžer potpisao za PSG u koji je za 12 miliona eura stigao iz Pescare nakon odlične sezone koju je imao u Seriji B.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Zar Real ne dovodi Belingema???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi