Maradona: Hvala Bogu da je Messi Argentinac

Maradona: Hvala Bogu da je Messi Argentinac

E. Škorić

Proslavljeni nekadašnji argentinski nogometaš Diego Maradona smatra da je Leo Messi najbolji i bez Svjetskog prvenstva.

Messi nikada nije osvajao Svjetsko prvenstvo s Argentinom, ali Maradona kaže kako ni ne treba da bi pokazao da je najbolji.

"Neću tolerisati da ljudi govore kako Messi nije fenomen bez tituele svjetskog prvaka. Messi je sjajan igrač, osvojio Svjetsko prvenstvo ili ne", rekao je Maradona.

"U dobi od 56 godina, mogu da kažem da nikada nisam vidio nikoga poput Messija. Zahvaljujem Bogu što je Messi Argentinac. Imamo Messija, Papu, mene... Zašto bi morao osvojiti SP da bi bio najbolji? Ja sam imao priliku da igram s momcima poput Ricarda Giustija, Jorgea Burruchage, Neryja Pumpida ili Oscara Ruggerija", dodao je Maradona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi