Maradona: Infantino? Ili je glup ili senilan

Argentinac o predsjedniku FIFA-e

Maradona: Infantino? Ili je glup ili senilan

Legendarni Diego Maradona ne krije da je razočaran izborom Giannija Infantina za novog predsjednika FIFA-e.

Švicarac italijanskih korijena naslijedio je Seppa Blattera na čelu svjetske fudbalske federacije, a jedan od onih koji se ne slaže s njegovim izborom je Diego Maradona koji je u stalnom sukobu sa čelnicima FIFA-e i UEFA-e.

"Gianni Infantino je izdajnik i to će uskoro svi vidjeti. Amerikanci još nisu zatvorili istragu o FIFA-i, a Infantino je sarađivao s Platinijem i Blatterom, baratao je s njihovim dokumentima i nije ništa znao?! Ako je to tako, onda je ili glup ili senilan. Sad je došao kako bi branio šefa Platinija", kazao je Diego.

Vrijedi podsjetiti da je Infantino u drugoj rundi glasanja dobio više od 50% glasova, a najozbiljniji protivnik mu je bio Salaman Bin Ibrahim Al-Ahalifa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi