Maradona izgubio prvi gradski derbi, pa napao igrača Estudiantesa koji ga je spustio na zemlju

Gimnasia - Estudiantes 0:1

Maradona izgubio prvi gradski derbi, pa napao igrača Estudiantesa koji ga je spustio na zemlju

E. Škorić

U Argentini je odigran klasik između Gimnasie i Estudiantesa, a tim Diega Maradone je poražen.

Gradski okršaj u La Plati pripao je gostima, mada su u Gimnasiji vjerovali da će napokon, s Maradonom na klupi, da slome ljutog rivala kojeg nisu pobijedili od 3. februara 2010. godine.

Maradonini momci bili su jako motivisani jer su prije nekoliko dana deklasirali u gostima Newells Old Boyse s 4:0. Međutim, Gimnasia je izgubila s 1:0, a Maradona je imao ponovo kraljevski tretman od strane navijača.

Ipak, na poluvremenu se zakačio sa igračem Estudiantesa Gastonom Fernandezom, koji se samo ironično smijao dok mu je Mali zeleni čitao lekciju.

"Čime se baviš? Da li si možda profesionalni skakač, kenguru?", upitao je Maradona Fernandeza koji je pokušao da izbori penal simuliranjem.

"Ah da, a ti? Voliš li možda kamere?", odgovorio je Fernandez koji je poprilično uvrijedio Maradnu. Diego mu je još nešto dobacivao prije nego su obojica otišli u svlačionicu.

"Neću se prepirati s Diegom. Neka to ostane na terenu i ništa više. I Diego je bio igrač, zna da je to stvar nogometa i dešavanja na terenu", rekao je Fernandez, ispričavši se Maradoni zbog uvreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije