Zato je jedan od najvećih: Hiljade protivničkih navijača pjevalo Maradoni, on zaplesao

U Rosariju rado viđen gost

Zato je jedan od najvećih: Hiljade protivničkih navijača pjevalo Maradoni, on zaplesao

E. Škorić

Diego Maradona je nekada igrao za Newell's Old Boyse i zato ima veliko poštovanje u Rosariju.

Maradona je krajem bogate igračke karijere malo igrao u Newell'os Old Boysima, a iako se tamo nije proslavio, odigrao je tek nekoliko mečeva, obožavaju ga.

Jednostavno, legendu poput njega svi cijene, pa je tako bilo i u Rosariju gdje njegova Gimnasia večeras igra prvenstveni meč od 23:10 sati.

Navijači Newellsa otišli su pred hotel u kojem je odsjeo Maradona, pa su mu zapjevali ispod prozora, a on izašao na balkon s dresom njihovog kluba u ruci, zaplesao i zapjevao: "Volim te sve više svakog dana".

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena možda večeras razočarala navijače Newellsa, ali to mu niko vjerovatno neće zamjeriti.

Iako je to za ovu priču najmanje važno, vrijedi istaći da je Newells sedmi na tabeli sa 18 bodova, a Diegova Gimanisa je pretposljednja na tabeli s četiri osvojena boda i samo jednom pobjedom u 10 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije