"Maradona je uvijek podržavao Mertensa i vjerovao u njega"

Belgijanac prestigao legendarnog Argentinca

"Maradona je uvijek podržavao Mertensa i vjerovao u njega"

Dries Mertens je sinoć postigao dva gola u pobjedi (2:3) Napolija nad Salzburgom u okviru 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Tako je omaleni Belgijanac došao do cifre od 116 golova u dresu Napolija i prestigao legendarnog Diega Maradonu na vječitoj listi najboljih strijelaca kluba sa San Paola.

Ispred Mertensa je sada samo Marek Hamšik koji je u dresu Napolija postigao 121 gol.

"Diego je uvijek podržavao Mertensa i vjerovao u njega, čak i kada on nije igrao puno", rekao je predstavnik Diega Maradone Stefano Ceci za Radio Kiss Kiss.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sjećam se dobro da je Diego, nakon povrede Arkadiusza Milika, rekao da Napoli već ima adekvatnu zamjenu u svojim redovima, u liku istinskog fenomena Mertensa", dodao je Ceci.

Podsjetimo, Mertensova primarne pozicija je bila na krilu, ali ga je Sarri prvi put prebacio na poziciju centralnog napadača kada je ozbiljnu povredu zadobio Milik...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi