Maradona ponovo morao na hitnu operaciju zbog unutrašnjeg krvarenja

Problemi sa želucem

Maradona ponovo morao na hitnu operaciju zbog unutrašnjeg krvarenja

Endin Čaušević

Legendarni Diego Maradona prošle sedmice zabrinuo je javnost kada je završio u bolnici jer je morao na hitnu operaciju.

Maradona je zbog zdravstvenih problema prošle sedmice hitno prebačen u bolnicu jer je imao krvarenje u želucu. Argentinac nije imao vremena nikome da to javi, a javnost je bila zabrinuta jer nisu imali nikakvih informacija o njegovom stanju.

Ipak, Maradona je već dan kasnije izašao iz bolnice i poručio da je to bio rutinski zahvat. No, očito da su se problemi nastavili jer je legendarni Maradona jučer ponovo završio u bolnici zbog komplikacija s njegovim želucem.

Ovi problemi nastali su zbog pokušaja da ukloni višak kilograma 2005. i 2015. godine, a to je itekako oštetilo njefov želudac. On je jučer morao na novu operaciju u Buenos Airesu kako bi zaustavio unutrašneje krvarenje.

Prema pisanju argentinski medija operacija je trajala oko sat vremena, te je sve prošlo u najboljem redu. Maradona će nekoliko dana provesti u bolnici, a zatim će biti pušten na kućno liječenje.

Legendarni Argentinac sve češće ima problema sa zdravljem

Inostrani mediji njegovo zdravsrtveno stanje pripisuju depresivnom životu zbog ličnih i porodičnih problema. Podsjetimo, Diego je imao problema sa zdravljem i tokom Svjetskog prvenstva dok je bodrio reprezentaciju Argentine, a tada se čak sumnjalo da je dobio srčani udar.

On također pati od artitisa u oba koljena pa je tokom prošle sezone u meksičkoj 2. ligi ekipu na nekim mečevima vodio sa štapom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti