Maradona: Rekli su mi da imam hrvatske korijene

Argentinac boravio u Zagrebu

Maradona: Rekli su mi da imam hrvatske korijene

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Diego Maradona boravio je nekoliko dana u Zagrebu. 

Legendarni Diego Maradona je u Zagrebu pratio finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, a interesantno je da su za njega često isticali da mu majka ima hrvatske korijene i da je porijeklom sa ostrva Korčula. 

"Rekli su mi da imam hrvatske korijene, ali ne mogu to da tvrdim. Po ocu imam baskijske, a ako imam hrvatske - dobro", kazao je Maradona i potom se osvrnuo na svoj boravak u susjedstvu.

"Hrvatska je prelijepa zemlja koja voli Davis Cup kao mi. Čestitam hrvatskoj publici jer me dočekala sa velikim poštovanjem. Bio mi je veoma zabavno, a to je suština sporta", zaključio je Maradona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi