Maradonu je lako prepoznati, ali njegov saigrač sa fotografije je također bio čudo

Kultna fotografija

Maradonu je lako prepoznati, ali njegov saigrač sa fotografije je također bio čudo

Admin Čaušević

Diego Armando Maradona je za mnoge najbolji fudbaler svih vremena. Karijeru je okončao u dresu Boca Juniors.

Maradona je kopačke o klin okačio 1997. godine, a u njegovo posljednoj sezoni saigrač mu je bio tada 23-godišnji Nolberto Solano.

Na naslovnoj fotografiji se nalaze upravo Maradona i Solano. Fotografija je nastala uoči jedne od utakmica Boce Juniors.

Legendarni Peruanac je nakon odličnih igra u Boci prešao u Newcastle United te ga mnogi pamte upravo po igrama u dresu populanih Svraka.

Obično je igrao na desnom krilo, krasili su ga odličan centarušut i veoma dobra tehnika. Odlično je izvodio prekide, a podjednako dobro je igrao i na poziciji desnog beka. 

U Engleskoj se zadržao punih deset godina, a igrao je još za Aston Villu i West Ham. Nakon kratkih avantura u Grčkoj i Peruu vratio se na Ostrvo gdje je i završio karijeru.

Za reprezentaciju Perua odigrao je 95 utakmica i postigao 20 golova, ali na njegovu žalost nije uspio odvesti nacionalni tim svoje zemlje do Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi