Marca bira najgore igrače po pozicijama za 2019. godinu, a na listi je i bh. internacionalac

Totalno su zakazali prošle sezone

Marca bira najgore igrače po pozicijama za 2019. godinu, a na listi je i bh. internacionalac

E. Čaušević

FIFA je sinoć u Milanu birala, između ostalog, najboljeg igrača svijeta i najbolji tim za 2019. godinu.

Titulu najboljeg igrača svijeta osvojio je Lionel Messi koji je u toj konkurenciji iza sebe ostavio Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda. Tim godine izazvao je dosta polemike jer je tu bilo igrača koji su totalno zakazali u ovoj godini.

No, pored toga što FIFA bira najbolje ugledna španska Marca odlučila je da bira i najgore igrače u ovoj godini. Marca je i prošle godine izabrala najgori tim, a ovja izbor nastavljaju i ove godine.

Marca bira najgore pojedince po pozicijama, a nažalost mjesto u svemu tome našao je i bh. golman Asmir Begović. On je među trojicom golmana koji su najmanje pokazali prošle godine, ali je jasno da neće biti "pobjednik".

Naime, trenutno Begović ima samo 3% glasova, a prvi je Loris Karius koji ima čak 91% glasova i sigurno će biti izabran za najgoreg golmana u protekloj sezoni. Na listi je još i Rulli koji ima 6% glasova.

Što se tiče odbrane tu su u konkurenciji Mustafi, Phil Jones i Lichtsteiner, a trenutno vodi Jones sa 47% glasova. Za najgoreg veznjaka konkurišu Renato Sanches, Philippe Coutinho i Fred. Trenutno najviše glasova ima Coutinho čak 57%.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I u napadu za titulu najgoreg bore se Quincy Promes, Alexis Sanches i Christian Atsu. Prema očekivanjima prednjači Alexis koji je dobio čak 75% glasova.

Top Komentari

Adnanos
Ovo je glupost. Najgori. To se mora specificirat. Primjer najgori ali ako poredis sa onim sto se ocekuje od njega. Mislim ima u Parmi Barilla, nena sanse da je bolji od Coutinha
1 3
makelele
A najgori trener?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti