Marca objavila spisak igrača koje je Luis Enrique htio voditi na Evropsko prvenstvo

Pandemija koronavirusa je sve promijenila

Marca objavila spisak igrača koje je Luis Enrique htio voditi na Evropsko prvenstvo

E. Čaušević

UEFA je prije nekoliko dana zvanično saopštila da se odgađa Evropsko prvenstvo koje se trebalo igrati ovog ljeta.

Zbog pandemije koronavirusa UEFA je jednostavno bila primorana da odgodi Euro kako bi se klupska takmičenja privela kraju. Evropsko prvenstvo će biti odigrano narednog ljeta u terminu od 12. juna do 12. jula.

Pandemija koronavirusa je sigurno stvorila haos u svijetu sporta, a skoro sva takmičenja na planeti su prekinuta. No, sada je zdravlje na prvom mjestu, te će se o povratku sporta pričati kada se sve ovo primiri.

Španski mediji jutros pišu o tome da je selektor Crvene furije Luis Enrique već znao koje igrače će voditi na EP. Navodno, on je skoro završio spisak igrača iako je do kraja sezone imao još dosta vremena.

Ugledna Marca objavila je spisak igrača kojeg je Enrique trebao saopštiti krajem maja, ali će na to čekati narednu godinu.

Golmani: David de Gea, Kepa Arrizabalaga, Pau Lopez.

Odbrana: Jesus Navas, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Inigo Martinez, Unai Nunez, Yeray Alvarez, Pau Torres, Raul Albiol, Diego Llorente, Mario Hermoso, Jordi Alba, Jose Gaya.

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri Hernandez, Mikel Merino, Jose Campana, Saul, Thiago Alcantara, Dani Parejo, Sergi Roberto, Fabian Ruiz, Dani Ceballos, Sergio Canales, Santi Cazorla, Suso, Pablo Sarabia, Iker Muniain.

Napad: Isco, Mikel Oyarzabal, Paco Alcacer, Rodrigo Moreno, Alvaro Morata, Inaki Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi