Marca upozorava na Poljsku i Švedsku, ali i "misterioznu reprezentaciju"

Marca upozorava na Poljsku i Švedsku, ali i "misterioznu reprezentaciju"

E. Škorić

U subotu je održan žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo, a Španija je za rivale dobila Poljsku, Švedsku i pobjednika play-offa Lige B.

To znači da bi se ovim selekcijama mogla pridružiti i Bosna i Hercegovina, ukoliko u martu uspješno odradi dva domaća meča u baražu za Euro. Naravno, tome se nadaju i Sjeverna Irska (naš rival u polufinalu), ali i Republika Irska i Slovačka također se nadaju da če otići na završni turnir.

Marca u analizi protivnika španske reprezentacije prije svih ističe Poljsku, koju smatra opasnom reprezentacijom. Poljska u prva dva nastupa na eurima nije uspjela proći grupnu fazu, ali je 2016. godine igrala četvrtfinale.

U ekipi su neki vrhunski igrači poput Piateka, Glika, Lewandowskog ili Szczesnyja, ali naravno prvo ime je Bayernov napadač koji ove sezone nemilosrdno trese mreže protivnika u Njemačkoj i Evropi.

Drugi rival Španiji je Švedska o kojoj Marca također ima pozitivne riječi. Skandinavska selekcija je već znala da naudi velikanima a nedavno je spriječavala Nizozemsku i Italiju da ode na velike turnire.

Iako se Ibrahimović povukao, Švedska ima talentovane igrače poput Emila Forsberga ili Victora Lindelofa te Alexandera Isaka.

A treći rival?

"Jedna od jedinstvenijih karakteristika ovog posebnog turnira nije činjenica da se on održava na cijelom kontinentu, već činjenica da je žrijeb grupe napravljen bez da je poznat čitav izbor timova. Španija za ljeto zna samo dva od svoja tri protivnika, s tim da još nije jasno ko će se pridružiti grupi između Bosne, Sjeverne Irske, Slovačke ili Republike Irske. Protivnik je, dakle, misteriozan", piše Marca.

No, sigurni smo da Španiji nije toliko ni važno ko će iz play-offa na kraju na Euro i Furija je u svim ovim mečevima veliki favorit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi