Iker Casillas započinje novu karijeru
Foto - EPA

Sjeda li u fotelju?

Iker Casillas započinje novu karijeru

M. Šljivak

Legendarni španski golman Iker Casillas prinudno je završio profesionalnu karijeru zbog problema sa srcem.

Casillas je 1. maja prošle godine doživio srčani udar na treningu Porta, a iako je imao želju da se vrati na gol, to nažalost neće moći da napravi.

Ipak, ne želi biti daleko od fudbala, pa se odlučio započeti novu karijeru. Casillas će se kandidovati za predsjednika Fudbalskog saveza Španije.

Iker je odlučio da bude protukandidat Luisu Rubialesu na predstojećim izborima za predsjednika Saveza i nema dileme da će biti ogromna konkurencija aktuelnom predsjedniku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Casillas i Rubiales nemaju najbolje odnose. Španski mediji tvrde da se upravo zbog lošeg odnosa Iker i odlučio da kandidovati za ovu funkciju, jer Rubialesa želi ostaviti bez moći u Fudbalskom savezu.

Vidjet ćemo međutim da li će u tome i uspjeti, a uskoro će bit ipoznat datum izbora za novog predsjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi