Marca: Skamenit će vas igra Casemira, ovo mu se u Madridu nije dešavalo
FOTO: EPA

Brazilac "ne liči na sebe"

Marca: Skamenit će vas igra Casemira, ovo mu se u Madridu nije dešavalo

Edmir Škorić

U derbiju kola u engleskoj Premier ligi danas su se sastali Manchester United i Arsenal, koji je na kraju slavio s 1:0 i kolo prije kraja zadržao šanse da bude prvak.

Arsenal je nastavio svoj sjajan niz i ostvario pobjedu koja bi mogla da donese titulu na kraju.

Iako su Topnici prvi sa bodom više od Manchester Cityja, sve je ipak u nogama ili rukama fudbalera koje vodi Pep Guardiola. City u utorak ima zaostali meč s Tottenhamom i ako pobijedi, ući će kao lider u posljednje kolo.

Nakon toga, City će ugostiti West Ham, a ekipu Arsenala čeka domaći susret s Evertonom. Svakako zanimljiva i jako uzbudljiva završnica Premier lige, a najviše uživaju neutralni ljubitelji fudbala.

Što se tiče utakmice na Old Traffordu, gol odluke je u 20. minuti postigao Trossard na asistenciju Havertza, no u centru pažnje - Casemiro.

Oglasi

Fudbaler Uniteda je ostao uspavan i upropastio pokušaj svog tima da napravi ofsajd zamku. Očigledno nije vidio Havertza na strani, pa je tako Arsenalu otvorio put do pogotka.

Marca se posebno osvrnula na tu pogrešku Casemira sa naslovom: "Ako ste vidjeli Casemira kako igra, ovo će vas ostaviti skamenjenim", navodeći da se "na Santiago Bernabeu ovo rijetko moglo vidjeti".

Brazilac je godinama u Real Madridu bio jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, no u Manchesteru je neprepoznatljiv i ovo nije prva njegova ovako loša reakcija. Doduše, treba imati na umu da je danas igrao na poziciji stopera, što nije njegova primarna pozicija.

"Casemiro je nedavno dobio neke kritike i dobit će još malo više", rekao je bivši igrač Utda Gary Neville u komentaru Sky Sportsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Casemiro je dobio velike pohvale za to kako je započeo svoju karijeru u Manchester Unitedu nakon prelaska iz Real Madrida u ljeto 2022., ali nedavne izvedbe Brazilca bile su loše.

Ipak ako se uzme u obzir kompletna sezona Uniteda i muke s kojima se ovaj tim suočava, niko Casemiru neće ni zamjeriti za ono što je danas napravio.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Kesurina mrtva 70 miliona ..strahota ..antoni 100 ..jos veća strahotaaa ... kockaste glave nemogu da sastave kraj sa krajem više..gasi klub ggmmmuuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi