Veznjak Borussije nikako da dođe sebi: Ne igra za reprezentaciju, noćima ne spava, u glavi isti film

Priznao je svoj problem

Veznjak Borussije nikako da dođe sebi: Ne igra za reprezentaciju, noćima ne spava, u glavi isti film

Admin Čaušević

Prošla je sedmica od finala Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund na Wembleyu. Tada su Kraljevi slavili sa 2:0 te su po 15. put postali prvaci Evrope.

Izabranici Edina Terzića su kao austajderi takmičenja stigli do finala, bili su sjajni većim dijelom meča, ali su na kraju ipak poraženi.

Poraz u finalu Lige prvaka teško padne bilo kojem igraču, no čini se da je najviše pogođen Marcel Sabitzer koji se nije oporavio i sedam dana nakon gubitka utakmice sezone.

Sabitzer je ušao u četvrtu deceniju života, ko zna kad će mu se ponovo ukazati prilika da dođe do same završnice elitnog takmičenja.

Austrijski veznjak govorio je na konferenciji za medije u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo i i prepričao muku kroz koju prolazi.

"Bilo mi je jako teško i noćima sam puno razmišljao o finalu, kroz glavu mi prolaze sjećanja sa tog susreta", rekao je Sabitzer.

Oglasi

Priznao je da psihički nije bio spreman da igra prijateljski meč protiv Švicarske. To dovoljno govori kroz kakav pakao prolazi.

"Radim najbolje što mogu i sada sam u procesu prihvaćanja poraza. Za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske smo razgovarali i odlučili smo da neću igrati.

Evropsko prvenstvo je iza ugla. Austrijanci se nalaze u grupi sa Francuskom, Nizozemskom i Poljskom te će 30-godišnjak imati još vremena da se presabere.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne moraju brinuti za mene i moje nastupe na Evropskom prvenstvu", hrabro je poručio. Preostaje mu da to pokaže i na terenu.

Prvi meč za njegovu selekciju je na programu 17. juna protiv Francuske, a Ralf Rangnick se nada da će jedan od važnijih igrača reprezentacije do tada doći sebi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi