Marcelo bijesan nakon odluke Solarija, poslije 12 godina napušta klub

Prenose španski mediji

Marcelo bijesan nakon odluke Solarija, poslije 12 godina napušta klub

Brazilska zvijezda i jedan od najbvoljih lijevih bekova u posljednjih 10-ak godina Marcelo ima namjeru da napusti Real Madrid nakon što je 12 godina proveo u ovom klubu.

Navijači Reala optužuju Marcela da je jedan od glavnih krivaca zašto tim prima toliko golova, a on im je nedavno poručio kako je svjestan toga i kako će se popraviti.

Ipak, novi problemi su nastali nakon što je Brazilac i u susretu protiv Girone pružio katastrofalnu partiju. Da stvar bude gora, Real je izgubio, a Marcelo je kriv za jedan od dva gola gostiju.

Nakon meča Marca je objavila da je trener Santiago Solari odlučio Marcela izbaciti iz prve postave i šansu u nastavku sezone pružiti mladom beku Sergiju Reguilonu. To je navodno razbijesnilo Marcela koji je tražio sastanak sa sportskim direktorom Angelom Sanchezom kako bi mu saopštio da želi napustiti klub.

Podsjetimo, on se ranije povezivao sa prelaskom u Juventus, a ovo je svakako najbolja moguća prilika za Staru damu da osigura Marcelov potpis.

Juventus zbog Marcela "razbija kasu", veterana čeka ogromna plata

Špekulacije o Marcelovom prelasku u Juventus nisu novost. Šta više, traju od kada je dres Reala onime Juventusa zamijenio njegov dugogodišnji saigrač i prijatelj Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je prošlog ljeta u seznacionalnom transferu stigao u Juventus, a navodno je odmah počeo nagovarati čelnike Stare dame da u Torino dovedu i iskusnog lijevog beka Rela, Marcela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zimski prelazni rok je završen, ali Juve navodno čeka ljeto kako bi ispunio Ronaldovu veliku želju.

Ako je vjerovati Tuttosportu, Juventus je za ljeto spremio ponudu za Marcelov transfer vrijednu čak 45 miliona eura. Uz to, Stara dama je spremna ponuditi Brazilcu godišnja primanja od 12 miliona eura, pa bi on tako postao jedan od najplaćenijih fudbalera u Seriji A.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi