Nema odmora: Florentino Perez osigurao novo pojačanje za Real Madrid

Eder Militao stiže iz Porta

Nema odmora: Florentino Perez osigurao novo pojačanje za Real Madrid

E. Čaušević

Real Madrid ove sezone ne igra ni približno kao prethodnih i jasno je da im je potrebno dosta promjena u igračkom kadru.

Predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez će na ljeto sigurno napraviti nekoliko promjena u ekipi, a ugledna Marca prenosi da je jedan transfer već dogovoren. Radi se o defanzivcu Porta Ederu Militau koji je svojim i grama privukao pažnju nekoliko evropskih klubova.

Međutim, Real Madrid je očito bio najbrži i Perez je odlučio da što prije završi ovaj posao. Militao može igrati na desnom beku, ali i stoperu gdje bi češće trebao igrati u Real Madridu. Ovaj 21-godišnjak je u Porto došao za četiri miliona eura iz Sao Paula, a sada će za njega uzeti "strašan" novac.

Naime, Marca prenosi da će ga Real Madrid platiti nevjerovatnih 70 miliona eura, odnosno da će aktivirati njegovu otkupnu klauzulu. Klauzula je prvobitno iznosila 50 miliona eura, ali je to Porto u dogovoru s igračem uspio da poveća za još 20 miliona eura.

No, u Real Madridu nisu previše brinuli o iznosu ovog transfera i očito da je Perezu bilo najbitnije da dovede Militaa koji je ozbiljno "koketirao" i s Juventusom. Sve ovo potvrdio je i brazilski fudbaler i otklonio sve dalje špekulacije o svojoj budućnosti.

"Istina je da idem u Real Madrid. Sve smo dogovorili i ostalo je još samo da stavim potpis za ugovor", izjavio je Militao u razgovoru za madridsku Marcu.

Ovaj 21-godišnji defanzivac u tekućoj sezoni odigrao je 32 utakmice u dresu Porta, te je uspio postići tri gola i u pisati dvije asistencije. Ono što je privuklo pažnju drugih klubova, a između ostalih i Real Madrida, jeste činjenica da je čak pet puta bio najbolji štoper mjeseca u portugalskoj ligi.

Engleski velikani ludi za Brazilcem

Za Edera mnogi tvrde da je već sada kompletan defanzivac. To je jasno pokazao u utakmicama za Porto od dolaska iz Sao Paula, a posebno su za njega interes pokazivali iz engleske Premier lige.

Manchester United, Liverpool i Chelsea željeli su ga rado vidjeti u svojim redovima. Samo prije nekoliko sedmica očekivalo se da će on završiti u Engleskoj, ali im je Real pokvario planove.

Tako će ovaj sjajni 21-godišnjak na kraju završiti na Santiago Bernabeu, a Porto će ponovo odraditi fantastičnu prodaju, baš kao što su to radili u prethodnim godinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane Eder Militao će povećati koloniju mladih Brazilaca koje su Kraljevi itekako skupo platili, jer su prethodnih mjeseci kupili mlade Viniciusa i Rodryga za oko 70 miliona eura.

Očigledno se tim iz Madrida odlučio ulagati u budućnost, te na talentovanim mladim fudbalerima neće štediti novac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti