Gerrard natjerao Brozovića u zamku, ali nakon magije Hrvata odmah se zapitao: "Koga to ja treniram?"

Detalj sa meča Al Nassr Al Ettifaq

Gerrard natjerao Brozovića u zamku, ali nakon magije Hrvata odmah se zapitao: "Koga to ja treniram?"

Admin Čaušević

Marcelo Brozović je možda i najbolji veznjak prvenstva Saudijske Arabije pošto je iskusni Hrvat definitivno koplje iznad svih što pokazuje iz utakmice u utakmicu kao fudbaler Al Nassra. Ovaj put sjajni Hrvat je nadmudrio Jordana Hendersona. 

Kao trener Al Ettifaqa Steven Gerrard je znao da je Brozović glavni mozak Al Nassra i zbog čega je svojim igračim poručio da obrate posebnu pažnju na njega.

Vrlo često je Gerrard pripremao zamke za Hrvata u kojim bi ga rivali dovodili u bezizlaznu situaciju te na taj način primorali na pogrešku.

Tako je bilo i na samom startu meča kada su iskusnog veznjaka opkolila četvorica rivala na čelu sa Jordanom Hendersonom.

Međutim, Brozović se rutinski riješio svojih protivnika, a najgore je prošao Henderson koji je otišao u prazno. 

Oglasi

Ta situacija je pokazala da je pred Gerrardom još mnogo posla, a zbog načina na koji su ispali njegovi izabranici kad su napali Brozovića Englez se sigurno zapitao kakve to igrače trenira.

Al Ettifaq se nalazi u očajnoj formi, a do utakmice protiv Al Nassra su vezali šest mečeva bez trijumfa.

[related]https://twitter.com/Drexfootball/status/1738207325419389421[/related]

Gerrard je nedavno najavio dovođenje još pojačanja, pošto mu Henderson, Moussa Dembele, Demarai Grad i Georginio Wijnaldum nisu dovoljni.

Inače, najplaćeniji igrač ovog kluba je Henderson. Bivši kapiten Liverpoola ima platu od čak 800.000 eura mjesečno.

Oglasi

Sa druge strane Brozoviću u Al Nassru ide veoma dobro, a čini se da je izgradio i posebno prijateljstvo sa Cristianom Ronaldom pošto je obično njih dvojica zajedno zagrijavaju.

Inače, nakon sat vremena igre hrvatski veznjak je i zatresao mrežu Al Ettifaqa za svoj prvijenac u novoj obećanoj zemlji za fudbalere.

Dugo su trajali pregovori oko Brozovićevog transfera u Saudijsku Arabiju, glavni kamen spoticanja je svakako bio novac. Na kraju je sve dogovoreno i čini se da Hrvat uopšte nije pogriješio.

Top Komentari

user1703271355
Daseffvvcg
0 0
antiTrojkas
Mislim da vi imate KRIVU DOMENU redakcijo. Treba dabude SS.HR..svaki hebeni dan hvalospjevi o igracima Hrvatske.O Modricu i 2- 3. Promjenite domenu!°
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi