Dvije SMS poruke koje su Gerrarda učinile da bude manji od makovog zna: "Pokušao sam..."

Imao je dodatnu ulogu na Anfieldu

Dvije SMS poruke koje su Gerrarda učinile da bude manji od makovog zna: "Pokušao sam..."

Edmir Škorić

Unatoč činjenici da je Liverpool jedan od najvećih klubova svjetskog fudbala, daleko je od činjenice da svaki igrač sanja sebe u tom crvenom dresu. Nedavni primjeri su Romeo Lavia i Moises Caicedo, koji su odbili transfer na Anfield i izabrali Stamford Bridge i Chelsea.

Liveprool je uvijek bio u samom vrhu engleskog fudbala, poseban je zbog nevjerovatnih navijača i tradicije, ali i pored toga bilo je onih koji su odbijali da zaigraju u slavnom timu.

Nije pomoglo ni to što je klub jedno vrijeme angažovao svoju ikonu, Stevena Gerrarda, da uvjerava druge, mlađe fudbalere da mu se pridruže na Anfieldu. U dva je navrata Gerrard bio zadužen za pojačanja, ali dva puta je dobio odbijenicu.

2015. godine to je otkrio u svojoj autobiografiji My Story: “Imao sam neslužbenu ulogu u klubu: pokušao sam nagovoriti neke sjajne igrače da dođu u Liverpool. U 2013. posljednji igrač koji je došao u našu pozornost bio je brazilski veznjak Willian. Kad sam pokušavao prići zvijezdi, slijedio sam uobičajeni obrazac. Umjesto da ga direktno zovem, uvijek sam slao SMS poruku. To mi se činilo s više poštovanja i omogućilo je igraču da pročita moj SMS kada im odgovara. Hladno pozivanje nije mi se činilo u redu.

S Willianom sam ušao u poznati ritam. Pozdravio sam ga i nadao se da mu neće smetati ako ga izravno kontaktiram. Naglasio sam svoje divljenje prema njemu kao igraču, a zatim sam, nakon što sam spomenuo da znam da Liverpool razgovara s njegovim agentom, upotrijebio standardnu ​​rečenicu: 'Ako trebate razgovarati ili postaviti bilo kakva pitanja, na raspolaganju sam vam odgovoriti u bilo kojem trenutku'", ispričao je Gerrard.

Međutim, Willian je odgovorio: "Nisam siguran da mi Liverpool može dati Ligu prvaka."

Oglasi

Gerrard je tada otkrio da je želio dovesti Tonija Kroosa u klub: “Mi (Gerrard i Rodgers) smo se jako divili Kroosu. Znao sam da se Madrid sprema poslati ponudu Bayernu, pa sam se osjećao malo neugodno kad sam pisao Toniju.

Nijemac je bio na putu da osvoji Svjetsko prvenstvo, a Real Madrid je bio aktuelni prvak Lige prvaka. Ali Bog voli trojstvo i odlučio sam pokušati", dodaje Gerrard.

Međutim, kao i u slučaju Williana, Gerrard je odbijen, a Kroos je odabrao Real i napravio sjajan potez jer je osvojio mnoge trofeje i bio jedan od ključnih igrača madridskog tima dugi niz godina. I danas je član Reala, ali nije poznato hoće li na kraju sezone ostati u Španiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Williana, 35-godišnji Brazilac je trenutno u Fulhamu, a sa Chelseajem je osvojio dva naslova prvaka Engleske, no ostao je uskraćen za Ligu prvaka koju je želio da osvoji i zato je umjesto crvenog odabrao plavi dres

Steven Gerrard je postao trener i danas radi u Saudijskoj Arabiji. On je na čelu Al-Ettifaqa. Prethodno je vodio Aston Villu, Glasgow Rangers i Liverpool kratko.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Kako glup zaključak!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi